Trots att Stockholm är en väldigt liten stad i jämförelse med många andra av världens storstäder och metropoler, så finns det faktiskt väldigt mycket att göra och uppleva i Stockholm. När turister kommer till Stockholm är saker som shopping, muséer, båtutflykter och besök på Skansen vanligt förekommande saker på att göra-listan.  Allt detta ska man självklart göra när man besöker Stockholms som turist, och särskilt om man är en barnfamilj. För turisterna i arton- till trettioårsåldern brukar det dock vara barer och nattklubbar som gäller.

Nöjen

Utbudet av barer och nattklubbar i Stockholm är brett. För de som inte har något emot att lägga pengar på inträden, dyra drinkar och lyxiga maträtter brukar restauranger, barer och klubbar runt Stureplan vara det bästa och mest populära alternativet. Här samlas överklassen blandat med Svenssons och har man bara råd med cirka 200 kronor i inträde och runt hundralappen för ett glas vin så är Stureplan området där barerna aldrig tycks vara tomma. Musiken som spelas är radio-hits blandat med 90talsklassiker, allt för att få igång publiken.

För de som hellre dricker billig öl och lyssnar på rockmusik har Södermalm ett stort antal barer och nattklubbar som passar. Här kan man hitta öl för 25 kronor glaset och även då vissa klubbar tar någon hundralapp i inträde så blir sällan en utekväll på söder lika dyr som på Stureplan.

Förutom vanliga barer och nattklubbar finns det dessutom många barer som bjuder på stand up-shower flera dagar i veckan. Exempel på sådana barer är Norra Brunn i Vasastan och Big Ben på Södermalm.

För de som gärna tar kvällen ett steg längre finns den populära karaokebaren K Karaoke, eller K-bar som den också heter, på Odengatan i Vasastan. Där får du och dina vänner ett eget, ljudisolerat, rum med bord, soffor och viktigast av allt, TV, mikrofon och karaokemaskin. Här kan ni stå och skråla och skåla till klockan tre på natten utan att ha främlingar i publiken som på många andra karaokebarer.