Australien till Eurovision

Nu är Melodifestivalen i full gång och om två veckor blir det final. Årets Melodifestival har bjudit på en rad nyheter och även Eurovision Song Contest kommer bjuda på nyheter. Australien kommer nämligen att vara med i år.

3660851-australian-flag

Vi har i ett tidigare inlägg skrivit om en rad nyheter i den svenska Melodifestivalen.

”Enligt en artikel i GP kommer Mellons konferenciers i år att vara Robin Paulsson och Sanna Nielsen, men dessutom kommer de att ha en alldeles egen sidekick nämligen komikern Sissela Benns karaktär Filippa Bark.” Läs mer.

Australien i Eurovision

Dessutom framgår det av vårt inlägg att det i år deltar färre artister i Mello än tidigare i år. Men det är inte bara den svenska Melodifestivalen som bjudit på några nyheter. Det har även rapporterats om några nyheter vad gäller den stora finalen Eurovision Song Contest. Det är nämligen så att Australien kommer att få en fribiljett till Eurovision och de kommer alltså att vara med och tävla med sitt eget bidrag. De flesta tänker förmodligen att det är väldigt konstigt att Australien får vara med eftersom att landet inte ens ligger i Europa. Men faktum är att de är helt schlagertokiga i Australien och tävlingen har sänts på australiensisk tv i över 30 år.

Bygger broar

I och med att Eurovision fyller 60 år, väljer de att bjuda in Australien. Temat för årets tävling är ”bygga broar” och då tyckte organisatören av tävlingen att det passade bra att bjuda in ett land utanför Europa, skriver DN. Landet kommer att presentera sin låt och artist inom kort och kommer som sagt få en biljett direkt till finalen. Även om man inte kommer tävla i semifinalerna får australiensarna ändå vara med och rösta på de andra bidragen då.