Bokslut över det förra året

För de allra flesta blir det nya året en tidpunkt som man också ser som en brytpunkt. Ett bokslut för det gamla året där man inte bara avslutar det gångna året utan även allt som har skett under de tolv månaderna. En brytning mellan det gamla och dåliga och den nya, betydligt bättre livsstilen som man lovar för sig själv nu ska komma.

Givetvis är varje ny dag en chans till att ändra sina vanor och mönster. Men det nya året har en förmåga att symbolisera att det är nu eller aldrig. Extra benägen till att se det gångna året som ett avslutat bokslut brukar man vara när det förra året har inneburit saker som inte har varit så bra. Kanske har man festat alldeles för mycket eller inte tillbringat så mycket tid som man velat med dem som man tycker om. Många beslut som sker kring nyår handlar om den egna hälsan.

Det nya året vill man se som en start på ens nya liv, som sannerligen också ska vara en ständig fest utan några bakisdagar. Vanliga löften till sig själv är saker som att man nu ska bli mycket bättre på att träna och motionera. Något som märks genom att genom och de olika anläggningarnas träningspass aldrig är så välbesökta som under årets första månader. Andra löften som är vanliga att göra med sig själv är att sluta dåliga vanor som att röka, snusa eller äta ohälsosam och fet mat. Tyvärr krävs det ofta mer än bara ett nytt år för att förändringen verkligen ska ske och dessutom bli långvarig. Det krävs ofta en starkare vilja och övertygelse kring att förändringen i sig verkligen är nödvändig.