Cigarrer och vin i present till festprissen

Vad köper man i present till en som redan har allt – eller för den delen till ett värdpar som bjuder in till middag sådär mitt i veckan? Det behöver inte vara så svårt eller dyrt!

 

Det här med present är ibland en svår sak. Särskilt om det är till en person som i stort sett redan har allt. Ett gott vin eller en en fin cigarr kan då vara en fin och symbolisk gåva för vänskap och härligt samkväm. För vad köper man egentligen i present till festprissen?

 

Visa uppskattning med gåva till värdparet

 

I en artikel i Metro ges tipset att ta med sig en present till ett par nära vänner som bjuder på middag. Detta som ett tack för att de arrangerar något som det ligger lite tanka bakom. Detta även om det är ens bästa vänner som bjuder in till trevligt umgänge med mat och lite vin. Kanske även en cigarr eller två passar utmärkt in här.

 

Ta med sig present eller inte?

 

När ska man då inte ta med sig något? I samma artikel går det att läsa om hur man inte alltid behöver ta med sig något om man blir bjudet på fest i lokal, ute på restaurang eller när festen är utanför hemmet. Blommor kan bara bli något som värden måste hantera och på en restaurang funkar det inte riktigt med vas och liknande. Skicka i så fall hem blommorna till värden eller vännen innan bjudningen på restaurangen eller ute på lokalen där festen hålls. Hellre personliga presenter är dyra varianter är ett annat råd, blommor, alkohol, hembakt, ost, en bok eller något annat som du vet att personen eller personerna i fråga kommer uppskatta.

 

I en annan artikel i Göteborgs-Posten går det att läsa om tips på farsdagspresenter som snart är på tapeten igen som varje november. Varför inte gå lite över könsnormerna och köpa ett presentkort till ett spa till farsan? Även en pappa behöver varmt vatten, massage och champagne i glas och fötterna bland fiskar.