– klubbkulturen förändras. Gör det du med!

Det finns alla möjliga anledningar att vara nostalgisk. Dåliga utekvällar och klubbliv helt utan själ är inte några av dessa skäl. Varje årtionde har sin klubb-scen och 00-talet är över. Det är hög tid att klubba som om det var 2010-tal.

Det fanns en tid då inte bara Göteborgare klädde sig i helt vita kläder på krogen. Pojkarna hade sjalar knutna runt handleden och det fanns inga gränser för vilken sorts dokusåpor man kunde producera. Club Goa och Paradise Hotell hade hård konkurens med Grand Garbo och Farmen-Qristina. Alla flickor som gick ut hade en nätt liten partyblus som separerades med benen av ett stort brunt bälte. På den tiden var det Stureplans-tjejerna och inte indie-brudar, som hade fjädrar i håret och pråliga halsband. Nattklubbarna invaderades av Champagne-sprutande brats och fulla singlar stod och spelade poker nära stängning för sina sista slantar. Vakterna var the shizznit och inte en festande människa visste att det var viktigt att vaska. Idag vet alla att man ska vaska. Alla vet på vilken krog man ska ha på sig sotarmössan eller närmare bestämt i vilket VIP-rum på varje klubb man ska ha korrekta media-kläder.

Trimmat skägg och rosa Hunterstövlar på krogen

För att vara alldeles säker på att 2010-talets klubbscen råder ska man veta att det börjar bli gammalt med ett sånt där välansat och kort Stureplans-skägg och att rosa gummistövlar nu endast får synas på restaurangerna och klubbarna runt Medborgarplatsen. För att inte tala om Berns-knuten. Har man som man tänkt sätta upp håret i en knut till krogrundan eller utekvällen kan det vara en bra idé att tänka om.

Kom in i framtiden! Klubba som om det vore 10-tal!