Ja, livet är onekligen en fest ibland. Särskilt om man planerat för en rejäl sådan och har fantastiska vänner över en helkväll. I dag skriver vi om festen, om det bästa sättet att tänka när man planerar inför denna och om vad som kan ges i present om det är någon som fyller år.

chickNightlifeFörst och främst, är det någon du tycker om som fyller år, köp en bra present i tid så har du det klart och kan ägna dig åt att eventuellt planera för festen till personens ära i stället. En riktigt fin födelsedagspresent hittar du här: https://www.godisboxen.se/.

Vidare till festfixandet. I en artikel i Svenska Dagbladet kan vi bland annat läsa om hur man fixar festen utan stress. Välj först och främst meny, där det ska vara lätt att byta ut rätterna samt att dessa ska kunna förberedas utan att ta tid från själva festen. Prova gärna recepten i förväg så att man vet hur dessa smakar. Om det är sommar passar kanske Toast Skagen utmärk, sallader och spett samt pajer till huvudrätt med såser och röror till, för att avslutas med tårta eller cheesecake och kladdkaka. Det går givet vis bra med andra recept också, som grönsaker i ugn med rotfrukter, puréer av kronärtskockor och blomkål, ostbrickor med olika ostar och kex, och att sedan avsluta med muffins eller cupcakes, småkakor och godis i snygga skålar. Endast fantasin sätter gränserna och det är det som är så roligt med festfixning.

Planeringen gör festen mer lyckad

Om vi istället tar en titt i VLT kan vi läsa oss till att planering faktiskt är a och o, börja i god tid och gör en checklista som du bockar av under planerandets gång. Sedan handlar det faktiskt om att träffas och ha kul, något som är bra att ha i minnet.

För en budgetfest kan man vidare läsa denna artikel, tips summerat listar vi här nedan:

  • När du bestämmer tema på festen, titta hemma i skåp och på loppis först
  • Konservburkar kan bli vaser, coola ljuslyktor och krukor
  • Glasburkar/syltburkar är väldigt heta som dricksglas med lock och sugrör
  • Udda loppisporslin är charmigt och retro
  • Boule och femkamp funkar alltid som underhållning och är billigt
  • Gör egna hemmagjorda pompoms (info finns i artikeln)