Fest för att fira in våren och sommaren

Förutom att våren präglas av en hel del festliga högtider som påsk, valborg och Kristi himmelsfärd så får solen och den stundande sommaren oss att bli rejält mer partysugna än vi är under vinterhalvåret. När man bor i ett land med fyra årstider märks det tydligt hur beroende vi är av D-vitamin och hur mycket vi verkligen suktar efter solens strålar så fort den lyst med sin frånvaro under en lite längre tid. Lika tråkigt som det är att se hur vi svenskar i princip går i ide under vintern, lika roligt är det att se hur vi lever upp så fort solen åter igen når våra bleka ansikten. Så förutom alla dessa högtider och traditioner som självklart ska firas så finns det en rad andra anledningar till att fira under i princip hela den här årstiden.

Grillspett

Soldyrkan

Att fixa en fest för våren eller sommaren är alltid välkommen och är man bara ute i god tid med sin inbjudan så är det med största säkerhet ingen som tackar nej till en sådan fest. Än så länge kanske det fortfarande är lite för kallt för att ha fest utomhus men väntar man bara några veckor, till en bit in i maj, så kan man absolut fixa en trädgårdsfest för vännerna.

För att öka den glada, ljusa och för-somriga känslan, oavsett om festen blir inomhus eller utomhus, är det kul att pynta festen med saker som roliga ballonger, girlanger, servetter, glas och tallrikar i glada färger, färgglada partylampor, blommor etcetera. Så oavsett om du har en balkong, en stor trädgård eller en perfekt partylägenhet så är det aldrig fel att bjuda till fest. Det är ju faktiskt sällskapet som är viktigast.