Liva upp festen med musik och gästmix

Hur lyckas du med en fest egentligen? Det behöver inte vara så svårt, och om du satsar på vissa detaljer så kommer festen garanterat att bli en succé! Här skrivs det bland annat om musik, underhållning, gästmix, dresscode och dukning med tips från festfixaren Michael Bindefeld.

Den glammigaste festen kan bli urtråkig, om du inte planerat rätt med gäster, musik och annat. Just underhållning på en fest är superviktigt, det för samman både gäster som inte känner varandra speciellt bra, och lättar upp stämningen överlag. Ett hett tips är att hyra in ett band, oavsett om du söker ett coverband i Göteborg eller i någon annan stad så finns det säkerligen något som passar dig och din fest. Har du inte möjlighet med detta så är en välkomponerad playlist på spotify och en bra högtalare ett måste. Kanske kan du till och med hålla i ett roligt musikquiz?

Skapa en genomtänkt inbjudan

Oavsett om det är en större eller mindre tillställning som du ska ha så är inbjudan alltid viktig. Det tycker i alla fall Michael Bindefeld. I en artikel som du kan läsa i tidningen Femina tipsar han om fem saker som är viktiga att tänka på med inbjudan: nämligen att specificera de viktigaste detaljerna för festen, att vara tydlig med dresscode, att inte ha en för lång inbjudan, att matcha den med festens tema och att vara ute i god tid.

Dukning, bordplacering och gästmix

När det kommer till lyckade fester så är egentligen gästerna det viktigaste för att det ska bli kul. Bindefeld tipsar även i tidningen Elle om att våga blanda gästerna på fest. Att placera personer bredvid varandra som är för lika varandra är tråkigt. Bjud och placera spretigt, menar han. Sedan är ju han även festfixare av rang, och såklart tipsar han om dukning som passar festen. Han menar att inget på ett bord ska vara slumpmässigt placerat, även om det ser ut så.

”Jag börjar ofta planera middagsbordet genom att välja duken, och därefter porslinet. Färgval på dekorationer, duk och porslin kan hänga ihop och binda samman, eller skapa vackra kontraster”, säger han till GP.