Sommaren är i full blom och späckas av lugna dagar, nöjen och mycket fest! Man måste faktiskt inte hålla i en stor och pampig fest med lokal, trerätters middag och liveband, även om man skulle vilja. En välstyrd picknick kommer funka lika bra och ge den perfekta somriga känslan!

948666-picnic-basket-wine-bottle-and-empty-glasses

Vi har tidigare skrivit om motivation till att planera en fest, men nu ska det snarare handla om själva planerandet! Man måste inte hålla i en stor och pampig fest, man kan faktiskt göra det ganska enkelt för sig men ändå göra gäster nöjda och glada, kanske till och med imponerande. Det handlar om att tänka nytt samtidigt som man gör något som känns igen. Och vad passar då bättre än att anordna en picknick?

Picknick nära hemmet

Se till att ordna picknicken när hemmet, bor du i hus är tomten perfekt och bor du i lägenhet passar det utmärkt att fixa picknicken på innergården. Har du närhet till vattnet är det fantastiskt trevligt att sitta nära det böljande blå och känna vinden pusta i ansiktet, är det finns väder kanske man till och med kan bada. Det är helt upp till tycke och smak om var man ska vara när man anordnar sin picknick, det viktiga är att få in den rätta sommarkänslan. Om det regnar går det faktiskt att ha picknicken inomhus, men då gäller det att pynta lite extra med ljus, kuddar, blommor och massvis av filtar – det kan faktiskt bli riktigt mysigt! Oavsett var picknicken hålls, ha några extra filtar och mjuka kuddar som folk kan placera sina rumpor på.

Maten och drycken

Vad ska man servera på en somrig picknick? Det finns klassikerna med rostbiff, potatissallad och annat som alltid går hem, men vill man sticka ut lite ur mängden så bör man göra annat. Som dryck gör sig bubbel och saft alltid bra, en somrig kombo eller att dricka var för sig. Kocken Karin Andersson ger sina bästa tips för att få till lyckad mat på picknicken. Något värt att tänka på är att maten bör kunna serveras både varm och kall, asiatisk mat är ett bra alternativ om man vill göra något annorlunda. Hör följer andra tips: